Spyridon Trikoupes
History
Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, Τόμος Α
Free
Description
Contents
Reviews
Language
Greek, Modern
ISBN
Unknown
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΘΕΙΣΑ ΥΠ' ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΤΟΜΟΣ Α'.
ΠΙΝΑΞ
ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ(*)
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ
Αίτια της ελληνικής επαναστάσεως (α)
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α'
Εταιρία των Φιλικών και διάδοσις αυτής. — Αποκήρυξις του Αλήπασα Τεπελενλή.
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β'
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης καθίσταται επίτροπος της αρχής της Εταιρίας των Φιλικών. — Ενέργειαι αυτού και προετοιμασίαι εις επανάστασιν της Ελλάδος.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Γ'
Αποστασία Θεοδώρου Βλαδιμιρέσκου. — Μετάβασις Υψηλάντου εις Μολδοβλαχίαν, καί τα κατ' εκείνας τας ηγεμονείας συμβάντα μέχρι των Αρχών απριλίου.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Δ'
Έποψις της Πελοποννήσου και κατάστασις αυτής επί των παραμονών της επαναστάσεως. _Έλευσις κι απέλευσις του Χουρσίδ Πασά και χαρακτηρισμός αυτού.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ε'
Επανάστασις της Πελοποννήσου.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΣΤ'
Τραγικά συμβάντα εν Κωνσταντινουπόλει και αλλαχού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ζ'
Εξωτερική πολιτική προς την Ελλάδα και διαγωγή της Ρωσσίας προς τον Υψηλάντην.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Η'
Τα κατά τον Υψηλάντην διατρίβοντα εν Κολεντίνη. — Φυγή του ηγεμόνος Σούτσου. — Τα κατά τον Πεντεδέκαν. — Μετάβασις Υψηλάντου εις Τυργόβιστον. — Συμβάντα εν Μολδαυία. — Μάχη Γαλατσίου.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Θ'
Είσοδος Τουρκικών δυνάμεων εις Βουκουρέστι. — Επιβουλή Σάββα. — Φόνος Βλαδιμερέσκου ως προδότου — Μάχαι Νουτσέτου και Δραγασανίου. — Απέλευσις Υψηλάντου — Οι εναπομείναντες οπλαρχηγοί. — Τα κατά την Μολδαυίαν. — Θάνατος Γεωργάκη Ολυμπίου. — Επιθεώρησις της διαγωγής του Υψηλάντου.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ι'
Κατάστασις των νήσων, Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών. — Αίτια της ευτυχίας των — Η κατά θάλασσαν δύναμις Ελλήνων και Τούρκων. — Αποστασία των τριών Νήσων. — Έκπλους του ελληνικού στόλου. — Αποστασία του Αιγαίου πελάγους και της Σάμου.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΑ'
Κατάστασις της στερεάς Ελλάδος.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΒ'
Αποστασία Φωκίδος και Βοιωτίας. - Εκστρατεία εις Πατρατσίκι - Αποστασία Αττικής. - Περιγραφή και αποστασία Θετταλομαγνησίας και Ευβοίας. - Αποστασία Μακεδονίας και Κρήτης.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΓ'
Διασκορπισμός των περί την Καρύταιναν Ελλήνων - Συγκρούσεις Τούρκων και Ελλήνων περί την Τριπολιτσάν - Απόβασις του κεχαγιά του ηγεμόνος της Πελοποννήσου εις Πάτρας και ευτυχής αυτού άνοδος εις Τριπολιτσάν. - Μάχαι Βαλτετσίου και Δολιανών.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΔ'
Μάχαι Θερμοπυλών και Γραβιάς.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΕ'
Πτώσις Αντώνη Οικονόμου. — Πλους ελληνικής μοίρας προς τον Ελλήσποντον, και άλλης εις τον κορινθιακόν κόλπον — Εμπρησμός τουρκικού δικρότου εν Ερισώ. — Καταστροφή Κυδωνιών.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΣΤ'
Παθήματα των Σμυρναίων, Κυπρίων και Κώων Χριστιανών.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΖ'
Επανάστασις Αιτωλοακαρνανίας. — Εισβολή Ελλήνων εις Βραχώρι και κυρίευσις αυτού, Τεκέ, Πλαγιάς και Ζαπαντίου. — Μάχαι Μακρυνόρους και Πέτα. — Καταστροφή Καλαρρύτων και Συράκκου — Τα κατά το Καρπενήσι και το Ασπροπόταμον. — Αποτυχία της προς ελευθέρωσιν της Πάργας εκστρατείας.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΗ'
Οι Λαλιώται. - Απόβασις Επταννησίων εις Γαστούνην. - Μάχαι. - Μετάβασις Λαλιωτών εις Πάτρας. - Πολιτική της αγγλοϊονικής Κυβερνήσεως προς την Ελλάδα.
1821
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΘ'
Συνέλευσις εν Καλτετσιαίς και σύστασις πελοποννησιακής γερουσίας. — Έλευσις του Δημητρίου Υψηλάντου εις Ελλάδα και διενέξεις αυτού και της γερουσίας.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
The book hasn't received reviews yet.