Making Migration Work
Jan Willem Holtslag
Politics & Social Sciences
Making Migration Work
Free
Description
Contents
Reviews

Public Administration; Sociology

Europa is straks een krimpend continent. Hebben we daarom meer arbeidsmigranten nodig? En voegen zij zich als vanzelf in onze economie en samenleving? Of zijn de deuren al te ver opengezet? In betere banen gaat in de vraag hoe het arbeidsmigratiebeleid nu en in de toekomst vorm moet krijgen, in Nederland en de Europese Unie. Een aantal internationaal gerenommeerde wetenschappers analyseert de Europese arbeidsmigratie van vandaag en doordrenkt de uitdagingen voor morgen.

Dit boek maakt duidelijk dat migratie een ander gezicht heeft gekregen. De meeste migranten die nu naar Nederland komen zij Europeanen, vaak uit Midden- en Oost-Europa. Sommigen blijven voorgoed anderen keren terug. Ook verwelkomt Nederland steeds meer hoger opgeleiden, regelmatig van buiten Europa. Door open grenzen is migratiebeleid vooral arbeidsmarktbeleid geworden.Voor beter arbeidsmigratiebeleid is inzicht noodzakelijk in de toekomstige structuur van de arbeidsmarkt in een globaliserende economie. Alleen dan kan arbeidsmigratie beter worden afgewogen tegen andere alternatieven. Is investeren in scholing te verkiezen boven buitenlandse werknemers? Bovendien: willen er straks nog wel mensen naar Nederland komen? Bij een ander gezicht van migratie hoort tenslotte een ander integratiebeleid. Daarbij mag van overheid en werkgevers meer worden verwacht. En bovenal van Brussel.

Language
English
ISBN
Unknown
9789089645579 WRR-Making Migration Work bw.pdf
contents
introduction
acknowledgements
1 how to make migration work
2 the global and european neighbourhood migration systems: trends, policy choices, governance challenges and a look ahead
3 satisfying labour needs in an ageing society
4 migrant workers: inevitability or policy choice?
5 intra-eu labour mobility after eastern enlargement and during the crisis: main trends and controversies
6 labour migration from central and eastern europe and the implications for integration policy
about the authors
The book hasn't received reviews yet.